Eget hemma spa!

Stresstämjaren

Trött och utarbetad? Misströsta inte. En skön stund i badet är som bomull för stressade själar, ta hjälp av väldoftande oljor och vårdande ingredienser för att lindra spända muskler, lugna ditt sinne och lena din hud.

Så gör du:

Stäng badrumsdörren, tänd några doftljus, lägg en badkudde eller en ihopvikt handduk där du vill luta huvudet och dämpa belysningen.

Tappa upp vatten, tänk behagligt varmt för att du verkligen ska kunna slappna av. Är vattnet för hett kan du bli yr men det är också uttorkande för huden.

Släpp ner en badbomb eller några droppar badolja när karet är fullt, doften sprider sig i rummet och hjälper dig att slappna av till både kropp och själ. Använder du olja kommer den att göra huden mjukare och skönare. Gillar du skum är det bra att hälla i det samtidigt som vattnet för ett riktigt härligt lödder.

Sjunk försiktigt ner och lägg dig bekvämt. Börja med en djupandning som ger bra avslappning: andas in ordentligt genom näsan medan du räknar till fyra, håll sedan andan och räkna till åtta, andas sakta ut på tolv. Gör samma sak fem gånger.

Lägg en mask i ansiktet, luta dig tillbaka och blunda. Slappna av från toppen av huvudet och ner till tårna, det är lättarre om du tänker dig igenom hela kroppen. Tvätta av masken med en fuktad tvättlapp efter tio minuter. Res dig sakta, svep dig torr i en mysig handduk och massera noga in kroppen med en lugnande kroppscrème.

Ta din tid, drick ett stort glas vatten och låt kroppen sakta komma igång igen.

Avslappnande oljor:

Bergamott, kamomill, lavendel, ylang ylang och ros.

Tips!

Lugn musik är som bomull för själen, men det får inte vara sövande.


Fakta: Åhlens

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0